2015. február 8., vasárnap

Új kecó

Időközben (karácsony előtt pár nappal) új albérletbe költöztünk, ami minden szempontból sokkal jobb, mint az előző volt.

Van itt egy olyan állami program (NRAS - National Rental Affordability Scheme),  ami segít olcsóbb lakhatáshoz jutnia annak, aki permanent resident vízummal rendelkezik vagy állampolgár, és csóró, mint a templom egere. Ezek lennénk mi. :) 
A lényege, hogy 1 évre visszamenően megvizsgálják, hogy mennyit kerestünk, és ha az alacsonyabb, mint az általuk megszabott minimális keret, akkor nyert ügye van az embernek, mert jogosult NRAS lakást bérelni. Szinte csak új lakások vesznek részt a programban és ugyanannyiért lehet őket kibérelni, mint más lelakottabb kecókat. 

A lakás a város északi részében van, Nundah-ban, csupán 15 percnyire a legközelebbi óceánparttól, Shorncliffe-től. Maga a ház egy 8 emeletes apartmanház és mi a 8. emeleten lakunk. Egy pici szépséghibája van, hogy a vasút mellettünk-alattunk megy el, és néha bizony hangos tud lenni. De kárpótol minket a szép lakás.

No de beszéljenek a képek helyettünk. :)

A ház
Előszoba-konyha-ebédlő-nappali





Hopp, mi megy a tévében?



Kilátás az erkélyről


Folyosó a konyhából a hálóba, a jobb oldalon gardróbszekrénnyel, a bal oldalon pedig a fürdőszobával.

Tanulósarok
Béna panorámafelvétel a hálóról
Ez eltartott egy ideig... :)

10 megjegyzés:

  1. Juhúúú végre! Nagyon szép kis otthon, tetszetős <3 A lepkék pedig ká jók ;)

    VálaszTörlés
  2. Most látom csak, levehetős a zuhanyotok? LEVEHETŐS?? O.o

    VálaszTörlés
  3. Igen, hihetetlen, hogy ez mekkora dolog itt, de mi is nagyon örültünk neki, mert az előző helyen nekünk is rögzített volt, csak a fejet lehetett oldalirányba mozgatni picit. Sosem gondoltam, hogy ennek is fogok valaha örülni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát igen, az élet apró örömei :) mindig helyretesznek dolgokat, elég váratlanul támadnak :)

      Törlés
  4. Elképesztő :D van remény, mondjuk nekem a kádhoz jobban kéne a kutyafürdetés és takarítás miatt, mert az a műanyagféle szar, amit lehet kapni és ráhúzni a csapra, használhatatlan :) körülnézek a Bunniesban akkor :D

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörú lakás! Gratulálok! Ügyesek Vagytok!
    Jók a kilátások! :-)

    VálaszTörlés
  6. tök jó kis kecó ez! világos, a kilátás se rossz, és hát a dekorok :) teljesen klassz, teccik :)

    VálaszTörlés