2014. június 18., szerda

Sajtos-tejfölös lángos és a helyi WAMP


Persze az életünk nemcsak melókeresésből és lakáskeresésből áll, jut idő (bár pénz annál kevesebb) egy kis szórakázásra is. 

Judittal és Petivel Tomi egyik volt kolléganőjén, Zsuzsin keresztül ismerkedtünk meg. Ők is nemrég költöztek Brisbane-be, 2 hónappal ezelőtt. Melbourne-ből települtek át, viszont ők sem ismernek itt szinte senkit, szóval szerencsére nem utasították el a közeledésünket. :)
A velük való első randira az Eat Street Marketen került sor. Ez egy kajás vásár, ami ugyan kissé kintebb van a belvárostól (északi irányban a reptér felé), de nagyon megéri megnézni.
Egy bazi hangulatos kis helyet képzeljetek el, melyet az ázsiai piacok hangulata inspirált (mindenütt lampionok). Fantasztikus kezdeményezés a különféle nemzetek ételeinek kipróbálására és egy kis szórakozásra. A vásár minden péntek-szombat este, valamint vasárnap egész nap látogatható 2 dolláros hozzájárulás befizetése után.  Közel 60 konténer lett átalakítva kajás bódénak, ahol a bajor virslin, kínai, olasz, mexikói, thai, stb. ételeken és a különféle ínycsiklandó édességeken túl bizony a magyar konyha is képviselteti magát.  A bódé nemes egyszerűséggel a "LANGOS" nevet kapta, nem is kell túlbonyolítani szerintem. :) Többféle lángost és lepényt árulnak, szerencsére lehetett hagyományos sajtos-tejfölös lángost is választani, bele a jó magyar gyomorba. Naná, hogy azt ettünk. :)
A tulaj az egyetlen magyar dolgozó a jól pörgő vállalkozásban, nem is véletlenül. Ő azt vallja, nem akar magyarokkal dolgozni. (Mos’ mééé’ nem? :)) 
Különböző ízesítésű kis mini lepény és lángos falatkák voltak kitéve kóstolónak, amíg az ember nem bír magával és meg nem kapja a sajátját. Valami isteniek voltak! Nagyon fincsi volt a sajtos-tejfölös lángos is, olyan, mint otthon, jó laktató, olajos-zsíros, ahogy azt kell. Csak az ára nem „ízlett” annyira (8.50 AUD-t kértek el 1 db-ért, ami itt amúgy teljesen normális ár egy kajáért, csak a csóringer magyar munkanélkülieknek fájdalmas még…). Lehet, hogy rá kéne feküdjünk a lángos bizniszre? :)
Visszatérve a vásárra: a megfáradt nép raklapokból összetákolt műfűvel borított padokra ülhet le lazítani, miközben hallgatja az élőzenét, majszolja a jól megérdemelt lángosát és bambul bele a világba. Biztos vagyok benne, hogy ide visszajövünk még párszor, mert lesz még mit kipróbálni.

Polgár Jenő Hivatal
Egy másik alkalommal pedig a helyi WAMP-ra cipeltük el a fiúkat (na jó, azért nem volt annyira rossz dolguk, mert nekik nem kellett bejönni :P).

Itt persze nem WAMP-nak hívják, de tök olyan, mint otthon a WAMP.  

BrisStyle Indie Markets a neve  és Brisbane belvárosában, a Polgármesteri Hivatal épületében rendezték meg.









BrisStyle Indie Market

A vásár a hivatal egyik termében és annak előterében volt, kb. 20-25 kézműves árus kínálta a portékáit. A felhozatal nagyon hasonló volt az otthonihoz: üveggomb ékszerekkel, fából és ezüstből készült ékszerekkel, origami nyakláncokkal és hajpántokkal, kötött ezzel-azzal, egyedi ruhákkal, táskákkal, portrékkal, illatos gyertyákkal és vintage cuccokkal lehetett találkozni.


 Volt egy olyan stand, ami picit kilógott innen. Egy néni körömlakkokat árult, aki ott helyben manikűrözést is vállalt. Oké értem én, de azért bekérdezek, ezt így mégis há' hogy? :)

15 perc helyett 3 másodpercre pedig híresek is lettünk Judittal, az alábbi képet készítették rólunk a fincsi illatgyertyák szagolgatása közben (a Facebookon találtam).












Bréking nyúz: Van albérletünk! :) (későbbi adásunkban beszámolunk róla)

2 megjegyzés: